2000

GODINA

600

EKSPONATA

85

JEZIKA

O nama

Biblijski muzej želi da postane most i da poveže čoveka današnjice sa Biblijskim vremenima. Pomoću izloženih Biblija, i predmeta koji su povezani sa Biblijom, želi da čoveku današnjice približi i aktuelizira Božiju poruku koja je napisana u dalekoj prošlosti. Cilj muzeja je da probudi zanimanje za Reč Božiju i da pomogne zainteresovanima, da bolje razumeju Sveto Pismo, da se bolje snalalaze u svetu Biblije i da prihvate Bibliju kao Reč Božiju,

Ovaj muzej želi da postane mesto gde će Biblija oživeti, gde će se prošlost približiti a budućnost postati jasnija. Izložba takođe želi da prikaže  Bibliju i u prostoru i vremenu.

Među eksponatima mogu se naći retki primerci Svetog Pisma ili samo pojedini delovi, kao i reprinti, zatim fotografije i plakati koji predstavljaju retka i veoma cenjena izdanja.

Tu su još i upotrebni predmeti iz prvog veka naše ere, koji nas vode u malu istorijsku šetnju u prošlost. Izloženi su kovani novci, nakit vrhovi strela, koplja itd. koji posetiocima pomažu da dočaraju svakodnevni život ljudi iz tog doba. Možemo se upoznati sa raznim jezicima sveta i njihovim pismima, pošto u zbirci ima Biblija na više od 80 raznih jezika, a takođe možemo pratiti i razvoj nacionalnih jezika kroz vekove.

Posetioci mogu videti više od 600 eksponata čiji se broj stalno povećava.Našu izložbu želimo i dalje da proširujemo, pa ovim putem molimo ljude dobre volje, koji imaju stare Bibije koje ne upotrebljavaju, da nam se jave. Mi ćemo ih sačuvati i izložiti širokoj publici, te na taj način one mogu imati i misijsku ulogu.

Radujemo se i unapred smo zahvalni za svaku vrstu potpore i pomoći koju želite pružiti ovom muzeju. Posetite nas i pišite nam na email adresu: ili se javite se na telefon.